Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

I Left my Heart in Santorini

In 2014 mi s-a asternut pentru prima data in fata ochilor, privelistea de basm a calderei si a insulei botezate de catre marinarii medievali venetieni care au trecut pe aici: Santa Irina, mai pe scurt, Santorini. Mult alb si mai mult albastru la orizont, se prelingea in urma pasilor mei pe stardutele intortocheate din Oia, pline de biserici, taverne si hoteluri, toate albe sau in culori deschise, niciuna mai inalta de 2 etaje şi dispuse melodic pe varful muntelui. Pentru mine Santorini e un exemplu al contrastelor perfect imbinate unde nu ai putea sa-ti imaginezi nimic altceva in locul a ceea ce este.

Desi cladirile au o arhitectura simpla, ele devin spectaculoase in ansamblul lor, dand nastere unui peisaj unic care iti taie rasuflarea creat paradoxal de o calamitate naturala. Orasele de un alb imaculat si vesnic suprapopluate de turisti, sunt asternute pe culmile stancilor goale, formate dintr- o roca dura neagra fara urma de vegetatie.

Insula este strabatuta de milioane de oameni, cu toate ca este considerata o insula a extravagantei si a bogatilor, unde opulenta creata de hotelurile de lux au fost ridicate tocmai din locuintele plebei si unde desi nu este apa potabila, se produce unul din cele mai bune vinuri dulci din lume ( Visanto). Aici ai parte de cel mai frumos asfintit si chiar daca ai pentru o clipa impresia ca te afli la capatul lumii, tu esti  la mijocul ei.

In 2017 m-am intors si va marturisesc ca a ramas exact cum o cunosteam: aceasi insula, unde zace o liniste desavarsita desi se afla langa un vulcan activ imprevizibil, unde originea ei si veridicitatea legendelor raman un mister, contrar certitudinii ca e una din cele mai fascinante locuri.

O remarca draguta dintr-un aritcol de travel, mi-a adus un zambet pe buze si un sentiment puternic de deja vu. “In afara de a te plimba şi a admira peisajul, in Fira (Santorini) nu prea ai multe de facut. Insa, pentru a parafraza un vampir dintr-un roman (şi film), asta este un “full time job”. Cel putin în vacanta…”

 

Beauty Tips for Santorini

1.Rochia Lunga – Completeaza povestea atat de frumos incat nu poti opta pentru nimic mai potrivit decat o rochie vaporoasa lunga.
2.All White sau Constrate – Cele mai frumoase poze pe care le-am vazut au fost fie purtand un outfit all white fie in culori foarte puternice contrastante albului imaculat de pe stradutele din Oia.
3.Pantofii de schimb – Aduc un plus de confort atunci cand ai ales ceva deosebit pentru poze. Tinand cont ca indiferent din ce directie vii ai trepte si pavaje ondulate, deplasarea pe jos nu e cea mai usoara pe culmile insulei grecesti. Asa ca, pune-i in geanta strict pentru momentele respective, luand pana acolo o pereche comoda care sa nu iti schimbe starea de spirit creata de minunea din caldera.
4.Make-up natural – Arhitectura cladirilor e simpla. Un machiaj incarcat nu ajuta ci, mai mult strica aici. In plus, toate pozele ies superbe in Oia, din cauza peisajului perfect, indiferent ca sunt facut cu telefonul sau aparatul foto.
5.Cu parul in vant – Pentru ca orasul este situat pe coasta insulei, intotdeauna pe stradulele exterioare este putina briza, care bine venita atunci cand ai parul desfacut si faci poze. O coafura finisata nu s-ar pastra inatcta pentru foarte mult timp.
Indiferent de ceea ce alegeti cred ca regula de aur este:
Keep it Simple!

 

No Comments Yet.

What do you think?